Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 199 van de 100.

Status

Liken en reageren kon t/m 6 oktober

Variant 2: Vakwerk

Door:
13 september 2022

Deze brug bestaat uit een stalen vakwerk. Dit houdt in dat de leuning van de brug tevens de constructie vormt.

Hierdoor kan de watergang in één keer overspannen worden en is de dekdikte beperkt. De vormgeving van het vakwerk past bij de omgeving van het (voormalige) station. Veel oude spoorwegviaducten bestonden ook uit vakwerken. Een voordehand liggend thema voor De Stationsbrug. De definitieve kleur van de brug zal in een later stadium nog bepaald worden.

Voordelen
  • Transparante leuning
  • Vormgeving past bij stationsomgeving
  • Geen tussensteunpunten nodig
  • Slanke dekconstructie
Nadelen
  • Vormgeving is meer beeldbepalend en gaat minder op in omgeving
Bekijk het volledige ontwerp
Het volledige ontwerp is te bekijken via deze link.

Argumenten

Argumenten voor

| 3 oktober 2022 17:39

Stevige constructie en minder gevoelig voor weersomstandigheden.| 6 oktober 2022 11:38

mooi ding om overheen te lopen of te fietsenArgumenten tegen

| 1 oktober 2022 14:31

Ook op brug 2 wordt een stuurfout onverbiddelijk afgerekend. Daarbij kunnen kinderen door de grote openingen zo de vaart in fietsen / lopen. Zoals het nu is een onveilig ontwerp.
Een oplossing zou wellicht zijn om de liggende balken zoals op de huidige brug op 2 hoogtes aan de binnenkant te plaatsen. Kijk verder op www.dorpsraadbennebroek.nl| 2 oktober 2022 14:41

Ik betwijfel of dit hekwerk veilig is voor kleine kinderen. De openingen in het hekwerk nodigen uit om tussen door te glippen. Eendjes voeren, zwanen kijken, ik sta niet in voor de veiligheid! Verder mis ik links van de fietser een afrastering/ hekwerk ter beveiliging van het langzame verkeer dat hier staat opgesteld. De auto’s rijden in een flauwe bocht de helling af. Voor de auto is dit snelheid verhogend en de fietser staat hier onbeschermd te wachten voor een veilige oversteek.| 3 oktober 2022 17:40

Een aandachtspunt is de veiligheid voor de gebruikers.Uiteraard wordt deze brug veilig en volgens de geldende veiligheid standaarden gebouwd. De presentatie van deze 3 varianten is globaal, het detailniveau zit hier nog niet in. Het ging in dit stadium puur over de uitstraling van de brug. Er komen bijvoorbeeld nog kabels en/of gaas voor de openingen. Hetzelfde geld voor andere veiligheidsmaatregelen zoals bebordingen en afrasteringen. Dit wordt in een later stadium in detail uitgewerkt.

 

Login om verder te gaan
refresh

Cancel